Nabi Avcı kimdir?

Biyografi
Nabi Avcı (d. 8 Ekim 1953, Bilecik), Türk akademisyen, yazar ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniver...
EMOJİLE

Nabi Avcı (d. 8 Ekim 1953, Bilecik), Türk akademisyen, yazar ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanıdır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı.İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi’nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi.

1995 ve 1996 yıllarında Kanal 7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Millî Eğitim Bakanlığı’nda ve Başbakanlık’ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AKP’den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etti.

XXIV.ve XXV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi.

Eserleri

Bombacı Parmenides, İŞARET YAYINLARI

Enformatik Cehalet, KİTABEVİ

Görgü Kuralları, SEHA NEŞRİYAT

İletişim Düşüncesinin Gelişimi, Anadolu Üniversitesi Yayınları

Uzaktan Eğitimde Yazılı Malzeme, Anadolu Üniversitesi yayınları

Düşünce ve Uygarlık Tarihi (S.Hayri Bolay ile birlikte), Anadolu Üniversitesi yayınları

Ailenin İletişim Kılavuzu, SEHA NEŞRİYAT (İ. Derman, N. Erdoğan ile birlikte)

Dışarıda Kalanlar / Bırakılanlar (Deniz Derman, Süheyla Kırca ile birlikte)

Trendeki Derviş (çeviri)

ANTİK İNANÇLAR MODERN HURAFELER (çeviri)

Ayrıca “Molla Kasım” takma adıyla mizah yazıları yazdı. Bunlardan bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafından resimlenmiş olarak Evvel Zaman İçinde (Nehir Yayınları) adlı kitapta yayınlandı. Ayrıca çok sayıda çevirisi de vardır. Rene Guenon, Martin Lings ve Seyyid Hüseyin Nasr gibi gelenekçilerin kitaplarını Türkçeye çevirmiştir.