Microsoft mobil cihaz fiyatlarını ucuzlatıyor

Teknoloji Firmaları
Microsoft MSFT’un Orijinal Ürün Üretici Ortakları biriminin (OEM) başkan yardımcısı Nick Parker tüketicilerin Microsoft yazılımıyla çalışan tablet ve akıllı telefon fiyatlarının bu sene 200 dola...
EMOJİLE

Microsoft MSFT’un Orijinal Ürün Üretici Ortakları biriminin (OEM) başkan yardımcısı Nick Parker tüketicilerin Microsoft yazılımıyla çalışan tablet ve akıllı telefon fiyatlarının bu sene 200 doların altına düşmesini bekleyebileceklerini belirtti.

“7, 8 ve 10 inçlik cihazlar için çok rekabetçi fiyat noktalarına ulaşacağız,” diyen Parker, “Bunlar sizi şaşırtacak. Geçen sene 300, 400, 500 dolar seviyelerindeydik. Bu sene 100, 200, 300 dolar seviyelerinde olacağız,” bilgisini aktardı.

Parker ayrıca Windows akıllı telefonlarının bu sene bazı piyasalarda 200 doların altında satışa sunulacağını bildirdi.

Windows 8 ürünlerindeki son fiyat düşüşü Microsoft’un bu sene mobil sektöründe pazar payı alabilmek için sarf ettiği yoğun çabalardan kaynaklanıyor. Mobil cihaz ve tablet geliştiricileri için ücretsiz Android işletim sistemi sunan Google GOOGL +piyasaya an itibariyle hükmediyor.

Geçmişte Microsoft yazılımları için ücret istemesine rağmen şirket Windows mobil cihazları fiyatlarını Android ile çalışanların seviyesine getirebilmek için 9 inçten küçük cihazları bu sene ücretsiz yaptı. Şirket mobil cihazlar için sertifikasyon gerekliliklerini de gevşeterek yeni imalat ortaklarına ulaştı ve Windows tabletleri ve akıllı telefonlarının gelişimini cesaretlendirmek için farklı girişimlerde bulundu.

Araştırma şirketi IDC’ye göre Microsoft’un tablet pazarındaki payı geçen sene yüzde 4’ten azdı. Parker Windows’un ücretsiz verilmesinin şirketin kalıcı stratejisi mi olacağına yoksa şirketin gelecek sene tekrar ücret isteyip istemeyeceğine dair bir yorum yapmayı reddetti.

WSJ’nin haberinde Microsoft’un lisans ücretleri dışında da para kazanma yolları olduğunun altını çizen Parker, daha fazla özellik için satın alma opsiyonlu bedava ürün olan Skype görüntülü konuşma servisi modelini ve kullanıcılara yazılımı satın almak yerine 1 sene kiralayabilme opsiyonu sunan Office 365’in piyasaya sürülüşünü örnek gösterdi.