Facebook zaman tünelinde neden ısrarlı?

Teknoloji Firmaları
Facebook’un son birkaç aydır hala eski profil tasarımını kullanan kullanıcılarına, hesaplarını zaman tüneline geçirmeleri için uyarı mesajları verdiğini biliyoruz. Facebook’un Ocak ayında ...
EMOJİLE

Facebook’un son birkaç aydır hala eski profil tasarımını kullanan kullanıcılarına, hesaplarını zaman tüneline geçirmeleri için uyarı mesajları verdiğini biliyoruz. Facebook’un Ocak ayında sunmaya başladığı zaman tüneli tasarımına bazı kullanıcılar, profil bilgilerine erişimi kolaylaştırdığı gerekçesiyle geçmiyorlardı.

Facebook’un sonbahara kadar bu geçiş işlemini tamamlayarak tüm kullanıcılarını zaman tüneline geçireceği belirtiliyor. Sosyal ağ, aynı zamanda kullanıcıların istedikleri fotoğrafları ön plana çıkarabilecekleri bir özelliği de devreye soktu. Bu özellik sayesinde kullanıcı seçtiği fotoğrafları, diğer fotoğraflarının yanında, 4 kata kadar daha büyük gösterebilecek.

ZAMAN TÜNELİ ISRARI NEDEN?
Hala eski profil tasarımını kullanan Facebook kullanıcıları, bu yıl bitmeden bir sonraki girişlerinde profillerinin zaman tüneli tasarımına geçmiş olacağını gösteren bir uyarı mesajı görecekler. Daha sonra kullanıcıların 7 gün içerisinde hangi içerikleri kimlerle paylaşacaklarını belirlemeleri gerekiyor, aksi takdirde tüm içerik otomatik olarak zaman tünelinde yayınlayacak.

Facebook 2012 yılı bitmeden 955 milyon kullanıcısının tamamının zaman tüneline geçtiğinden emin olmak istiyor. Peki neden? Facebook sadece kullanıcılarının yeni tasarımla birlikte gelen görsel deneyimden yararlanmasını mı istiyor yoksa başka detaylar da var mı?

Örneğin; zaman tüneli ile gelen ‘Son aktiviteler’ bölümü, kullanıcının hangi uygulamaları kullandığını da gösteren bir bölüm. Bu bölüm Facebook için geliştirilen uygulamaların yayılmasını hızlandırıyor, dolayısıyla Facebook uygulama geliştiricilerini de motive ediyor. Yine bazı fotoğrafları ön plana alarak daha büyük görüntüleme seçeneği, kullanıcıların daha fazla fotoğraf paylaşmasını ve etiketlemesini sağlıyor.

Her ne kadar bazı kullanıcılar zaman tünelinin profil bilgilerine erişimi kolaylaştırdığını düşünse de aslında bu tasarım güvenlik ayarlarınızı değiştirmiyor. Aksine size, en son aktiviteler bölümünden neler yaptığınızı görüp, müdahale etme şansı sunuyor. O nedenle hala Facebook zaman tüneline geçmediyseniz, bunu bir an önce, Facebook bunu zorunlu kılmadan yapmanızda fayda var. Böylece her bir ayrıntıyı kimlerin görebileceğini de teker teker ayarlayabilmek için zamanınız da olacaktır.

computerworld

Yorumla

FİKRİNİ BELİRT TARTIŞMAYA KATIL

Bu Yazıya İlk Yorumu Siz Yapın!
nem kurutmakoku giderme