4800 Adet Web Sitesi Yok Edildi

Otomobil
Hosting ve alan adı kaydı yapan Avustralyalı Distribuye.IT adlı firma geçen hafta ciddi bir hacker saldırısına maruz kaldı. 11 Haziran’da başlayan sistematik saldırıda, hacker’lar Distribu...
EMOJİLE

Hosting ve alan adı kaydı yapan Avustralyalı Distribuye.IT adlı firma geçen hafta ciddi bir hacker saldırısına maruz kaldı.

11 Haziran’da başlayan sistematik saldırıda, hacker’lar Distribute.IT sunucularına ulaştılar. Epey planlı olan saldırganların hedefi ise sunuculara mümkün olduğunca çok zarar vermek.

Saldırı çok kısa sürdü. Hacker’lar sunucuların sistem dosyalarını ele geçirip tahribata başladılar. Olay anlaşılana kadar, sunucu sistemleri maksimum zarara uğradı.

Aynı zamanda yedekleme ile ilgili veriler de silindi. Yaklaşık 4800 domain bu saldırıdan nasiplerini aldı.

Uzmanlar saldırıdan sonra verileri kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar fakat dört sunucuya yapılan saldırıda çok az veri kurtarılabildi.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre, Drought, Hurricane, Blizzard ve Cyclone adlı sunucularda olan verilerin silinmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirttiler.

Distribute.IT bu saldırıdan sonra, veri yedekleme kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı müşterilerini farklı hosting firmalarına yönlendirmeye başladı. 

ShiftDelete.Net