Twitter’ın kapatılmasına kim, ne dedi?

İnternet
Twitter’a erişimin engellenmesinden pek çok kesim ve kişi tarafından tepkiyle karşılandı. İşte Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili ilk tepkiler şöyle… AB VE ABD: ENDİŞELİYİZ Türkiye’de Twitter̵...
EMOJİLE

Twitter’a erişimin engellenmesinden pek çok kesim ve kişi tarafından tepkiyle karşılandı. İşte Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili ilk tepkiler şöyle…

AB VE ABD: ENDİŞELİYİZ

Türkiye’de Twitter’ın yasaklanmasına ilk tepki Avrupa Komisyonu’nun dijital stratejilerinden sorumlu üyesi Neelie Kroes’ten geldi. AB’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle de Twitter’dan yazdığı bir mesaj ile, “Özgür bir şekilde iletişim kurabilmek temel bir Avrupa değeridir” dedi.

Kroes attığı mesajda ” Türkiye ‘deki Twitter yasağı yersiz, anlamsız ve ödlekçedir. Türk halkı ve uluslararası topluluk bunu sansür olarak görecektir” dedi.

“Türkiye’deki servislerimize erişimin engellendiğine ilişkin haberleri inceliyoruz” diyen şirket, Türkiye’deki kullanıcılarına ise, cep telefonlarının kısa mesaj servisi ile tweet atmalarını tavsiye etti. 

Yasağın ardından ilk tepki ise Avrupa Birliği Komisyonu’nun Dijital Stratejilerden Sorumlu Üyesinden geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin Twitter erişimini engellemesine tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklamasında ‘Sosyal Medya sitelerinin kapatılması önerileri hakkında oldukça endişeliyiz’ ifadelerine yer verdi.

ALİ BABACAN: TWİTTER’IN ENGELLENMESİ MECBURİYETTEN

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de Twitter’a erişimin engellenmesi ile ilgili, ”Mecburiyetten alınıyor bu karar. Bunun uzun süreceğini zannetmiyorum. Çok hoşa giden bir konu değil. Hukuk çiğneniyorsa, hukuk ihlali varsa bir şeyler yapmak gerekiyor” dedi.

Hürhaber’de yer alan habere göre gazetecilerden de Twitter’ın kapatılmasına gelen ilk tepkiler şu şekilde oldu:

ASLI AYDINTAŞBAŞ: DANIŞMANLARI SÖYLEMİYOR MU?

Twitter’ı 2014 Türkiye’sinde kapatmak inanılmaz bir olay. Bunu baktığınızda kim yapmış? Arap Baharında Hüsnü Mübarek yapmış. Kuzey Kore yapmış. Bunun örneklerine baktığınızda bu uygulamanın ne anlama geldiğini görebilirsiniz. Nasıl bir danışman kadrosu varsa artık, diyemiyorlar ki ”Bu işi daha önce Mübarek denedi. 2009’da İran, 2011’de Esed denedi. Aman ha!”

AKİF BEKİ: TWİTTER KARARI UYGULAMAK ZORUNDA

Önce bir afallama yaşadık. Olayı anlamaya çalışıyoruz. Twitter’ın bir sosyal paylaşım alanının kapatılması yanlış bir uygulamadır. Fakat bunun örnekleri yakın zamanda İngiltere’de yaşandı ve Twitter’ın hak ihlallerine karşı hızlı reaksiyon göstermemesi üst düzey tepkilere neden olmuş ve bu yönde adımlar atılmıştır. Onun için bugün başkalarının başına gelen hak ihlalleri hepimizin başına gelebilir ve bu içeriklere erişimin engellenmesini isteyebiliriz. Onun için Twitter Türkiye’de alınan bir mahkeme kararlarını uygulamak zorundadır. Eğer kararı uygulamıyorsa bu yaptırım olmak durumunda olabiliyor.

CÜNEYT ÖZDEMİR: YASAKLAYAMAZSINIZ

Akif Beki’nin anlattıklarının bir kısmını dinledim. Onun adına üzüldüm. Siz bugün Twitter’ı kapatamazsınız. Çok net söylüyorum. Sosyal medyayı kapatarak bazı şeylerin duyulmasını engellemek istiyorsanız bunda başarılı olamazsınız. Şuanda Facebook’tan sözlüklerden, bir çok yorum sayfalarından benzer şeyler gündeme gelecektir. Bu son derece saçma sapan bir müdahaledir. Bu müdahalenin umarım sonuçlarını görmüşlerdir. Dünyanın en çok sosyal medya kullanan ülkesinde sosyal medyayı yasaklamaya kalkıyorsunuz. Bu ne demektir Allah aşkına!

ABDÜLKADİR SELVİ: KAPATILMAMALI AMA…

Twitter’ın kapatılmasına daha önce de söylediğim gibi ilk karşı çıkanlardan birisi ben olurum. Dolayısıyla bu şekilde bir çözüm doğru değil. Ama Defne Samyeli’nin dün iftiralara maruz kaldığındaki yorumlarını da unutmayalım. İnsanların hakları bu alanlarda ihlal ediliyor. Bunlara karş bir şekilde önlem alınmalı. Tümüyle kapatmak yerine başka önlemler alınması daha doğru