Teknofobi Anne Karnında Başlıyor

İnternet
Teknokolik veya teknofobik bir karaktere dönüşmemizi henüz anne karnında maruz kaldığımız hormonlar belirliyor. Günlük yaşantımız en basitinden karmaşığına kadar türlü elektronik cihazla sarılı durumd...
EMOJİLE

Teknokolik veya teknofobik bir karaktere dönüşmemizi henüz anne karnında maruz kaldığımız hormonlar belirliyor.

Günlük yaşantımız en basitinden karmaşığına kadar türlü elektronik cihazla sarılı durumda. Teknolojinin nimetleriyle zerre ilgisi olmayan kişiler bile birgün televizyondaki kanalları taramak zorunda kalabiliyor. Kimilerine çocuk oyuncağı gelen bu eylem bazılarınaysa soğuk terler döktürüyor. Neyse ki çoğu zaman teknolojiyle çoktan içli dışlı olmuş olan ailenin daha küçük bir bireyi imdada yetişiyor.

Bilimcilere göre teknofobi olarak adlandırılabilecek bu teknoloji kullanma korkusu henüz anne karnındayken şekilleniyor. İngiltere Bath Üniversitesi’nden araştırmacılar, kişinin gelecekte yeni teknolojilere duyacağı ilgi düzeyinin, daha embriyo aşamasındayken maruz kalınan hormonlarca belirlendiğini düşünüyorlar.

Yayınlanan çalışmaya göre doğum öncesi salgılanan testosteron miktarı, beyin gelişimini teknolojiyi kolay veya zor anlayan bir yapıya itecek şekilde etkiliyor. Çalışmanın başındaki Dr Mark Brosnan bu testosteron maruziyetinin doğumdan yıllar sonra dahi etki göstermesinin son derece ilginç olduğuna dikkat çekiyor. Hormonun düşük seviyelerde salgılanmasıyla birlikte kişide, bilgisayar gibi sürekli gelişmekte olan teknolojik cihazları kullanmaya yönelik bir ilgisizlik hatta fobi gelişebiliyor. Üstelik araştırmacılar yaptıkları testlerde, bilgisayar bilimlerinde öğrenim gören öğrencilerin doğum öncesi testosterona maruz kalma düzeylerinin, hipotezi destekler biçimde yüksek olduğunu ortaya çıkarmışlar.