İşte bu da internetin dili

İnternet
İnternetteki bu yazışma dalgası, yeni bir dil ortaya çıkardı. Merhaba yerine ‘mrb’, iyiyim yerine ‘ii’ ya da ‘uzun çizgi parantez’ yani -) ve daha neler neler kulla...
EMOJİLE

İnternetteki bu yazışma dalgası, yeni bir dil ortaya çıkardı. Merhaba yerine ‘mrb’, iyiyim yerine ‘ii’ ya da ‘uzun çizgi parantez’ yani -) ve daha neler neler kullanılıyor.
Gençler ve çocuklar, internette yazışırken artık bu dili kullanıyor.
Anne ve babalar ise bu dile çok da aşina değiller. ‘e-mail adreslerini alıp, zaman zaman çocuklarla mesajlaşıyoruz.

Bana derslerinden, sıkıntılarından bahsediyorlar. Ama mesajlaşmaya başladığımız ilk zamanlarda bu çocuklar nece yazıyor diye düşünmeden edemedim.
Kendilerine göre kısaltmalar yapmışlar, noktalama işaretleriyle her şeyi anlatıyorlar maşallah.
Çoğumuz bugün halen metin yazarken ‘Buraya iki nokta üst üste mi yoksa noktalı virgül mü konuyordu? ‘ diye düşünürken, onlar yeni bir dil oluşturmuş.

Örneğin; üç tane z (zzz) harfinin anlamı uykum var, 1+1?in anlamı yanımda arkadaşım var, 100’ün anlamı ise yüz yüze görüşelim demekmiş. Zamandan tasarruf etmek için birçok kelimeyi kısaltıyorlar. Ruh hallerini yansıtmak için de değişik simgeler kullanıyorlar. Çocuğunuzu anlamak istiyorsanız, işte size internet dilinden bazı örnekler:

Bu simgeler ruh hallerini yansıtıyor: : -) = Gülümseme, : -))) = Çok gülmek, : -D = Kahkahayla gülmek, : -(= Üzgün yüz, : -((= Gerçekten üzgün, Utandım = Sıkılmış ve üzgün, % -) = Saatlerdir ekrana bakıyor, ; -) = Göz kırpma, : – / = Kuşkulu, : P = Dil çıkarmak, : – X = Sır vermem : S = Kafası karışmış, : -I = İlgisiz : – * = Öpme Kelimeleri böyle kısaltıyorlar:
Mrb = Merhaba, Slm = Selam, Nbr? = Ne haber? , Hg = Hoş geldin, S.a = selamün aleyküm, Kib= Kendine iyi bak, Kahvaltı = Kahv6, U = sen (İngilizce’de sen anlamına gelen you’dan geliyor.) Aeo= Allah’a emanet ol, Öpt = Öptüm, 1 şey = Bir şey, Tşk / Thanks/ Thanx = Teşekkür ederim, Gg = Güle güle, – kont = Kontürüm yok

Takvim