Hackerlar Facebook’a Dadandı!..

İnternet
Türkiye’de 20 milyonun üstünde kullanıcıya sahip Facebook ve MSN Messenger gibi uygulamalar bilgisayar korsanlarının cirit attığı yer oldu. Çocuklardan kişisel bilgi sızdırma, arkadaşlarınızın y...
EMOJİLE

Türkiye’de 20 milyonun üstünde kullanıcıya sahip Facebook ve MSN Messenger gibi uygulamalar bilgisayar korsanlarının cirit attığı yer oldu. Çocuklardan kişisel bilgi sızdırma, arkadaşlarınızın yerine geçerek yardım isteme, hediyelerle bilgi toplamak için oltalama tekniği kullanma, kadın veya erkek arkadaş arayanlara kurulan sahte arkadaşlık mesajları gibi yöntemler bilgisayar ve internet kullanmaya yeni başlayan kullanıcıları bekleyen tehditler olarak sanal ortamda ortaya çıkıyor.

 

Facebook kullanımında 24 milyonun üstünde kullanıcısı ile dünyanın en büyük 4’üncü ülke olan Türkiye, MSN Messenger gibi sohbet uygulamalarında ise 25 milyonun üstünde kullanıcı ile yine ilk sıralarda yer alıyor.

 

Uygulamalara rağbet gösteren çok olunca bilgisayar korsanları da buralarda acemi kullanıcıları yakalamaya çalışıyor.

 

KULLANICILAR ÇARESİZ KALDI

 

Binlerce kişinin başı ele geçirilen veya sahte Facebook hesapları yüzünden derde giriyor. Her ay binin üstünde başvurunun geldiği Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları başvurulara yetişmekte zorlanıyor. Sabah’ta da yer alan habere göre, İstanbul’daki kullanıcıların bile çaresiz kaldığı ortamda Anadolu’daki internet kullanıcıları daha da zorlanabiliyor.

 

YASAKLAR ÇÖZMÜYOR

 

Ben internete girmiyorum bana birşey olmaz demek de işi çözmüyor. Çocuklarına yasaklar getiren anne babalar sorunun dışarıda büyümesine neden oluyor. Telekom operatörleri aile koruma güvenlik uygulamalarını ücretsiz veya çok düşük ücretlerle kullanıma sunuyor

 

EN ÇOK KULLANILAN FACEBOOK VE MSN TUZAKLARI

 

Aman arkadaşım param bitti beni kurtar!

Arkadaş arıyorum çok yalnızım!

Oyuna katılmak için kredi kartı bilgisi getir!

Hesabını ele geçirdik kontör gönder!

iPhone 4 kazandınız, hediyenizi almak için bilgi verin!

Polisim, bana hemen kontör gönderin!

Bilgilerinizi güncelleyin!" mesajları

İnternette adres, doğum tarihi, anne kızlık soyadı, TC Kimlik numarası gibi özel bilgileri asla paylaşmayın.

Sizden yardım isteyen arkadaşlarınızı mutlaka telefon ile ulaşın. Yurtdışı telefon numaralarına dikkat edin.

 

Resmi kurumlar, bankalar sizden kişisel bilgilerinizin güncellemesini istemez. Bu işlemleri sadece bankada veya resmi dairelerde yapıldığını unutmayın!

 

Habertürk