iPhone Almanızı Sağlayabilecek 5 Neden!

Araştırma
Belki para biriktirdiniz, belki de kararınızı değiştirdiniz; ancak ilk akıllı cebinizi almak için bugüne kadar beklediniz. Android ve iPhone önünüzdeki en büyük iki seçenek. Bu yazımızda size herhangi...
EMOJİLE

Belki para biriktirdiniz, belki de kararınızı değiştirdiniz; ancak ilk akıllı cebinizi almak için bugüne kadar beklediniz. Android ve iPhone önünüzdeki en büyük iki seçenek. Bu yazımızda size herhangi birinin daha iyi olduğundan değil, Android yerine iPhone’u tercih etmenizi sağlayabilecek 5 nedenden bahsedeceğiz. Özellikle elinize bir iPhone ve iyi bir Android’i hiç almadıysanız, bu ipuçları karar vermenize yardımcı olabilir. Ama unutmayın; Android’in de iPhone’dan üstün olduğu pek çok yön var. Onlara da ilerleyen günlerde değineceğiz…

Arayüzdeki gecikme: iPhone’da ister Facebook kaynağında dolaşmak olsun, ister e-postalarınız arasında gezinmek, ne yaparsanız yapın, tepki süresi son derece iyi olan bir deneyim yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu söylediklerimiz, iPhone 3GS için bile geçerli.

Ancak Android için aynısını söylemek malesef mümkün değil. Android’in son sürümü Android 4.0 da bu duruma bir çözüm getirmiyor ve ceplerin hala gerektiği kadar "kaygan" olmadığı, söyleniyor. Android 4.0’lı Galaxy Nexus da bu konuda eleştirilen cepler arasında. Bu elbette büyük bir sorun değil ve önemli bir gecikmeden bahsetmiyoruz. Ancak iki cebi de denediğinizde farkı görebilirsiniz.

Çok fazla cep: Android’de çok fazla telefon olması, tüketicinin kafasını karıştırabiliyor. 2011’de HTC 3 telefon, Motorola ve Sony Ericsson 6, Samsung ise tam 12 Android’li cep piyasaya sürdü.

Güncelleme aralıkları: iOS 5’in 2009’un ortalarında piyasaya sürülen iPhone 3GS için de yayınlanmış olması, çoğumuzu şaşırtmıştı. Çok daha az sayıda cihaza sahip olan Apple’ın güncelleme ve destek sağlaması, Android’e göre çok daha hızlı ve kolay gerçekleşiyor.

Bir yıl içerisinde 12 telefonunun yayınlanması ise (Samsung örneğinde olduğu gibi), bu telefonlardan bazılarının güncelleme yüzü görmeyeceği anlamına geliyor.

Ön yüklü gelenler: HTC Sense, Motorola MotoBlur, Samsung TouchWiz gibi üreticiler tarafından geliştirlen arayüzler, her ne kadar cep deneyiminizi iyileştirebilse de, güncelleştirme sürecini yavaşlatıyor ve geliştiricilerin işlerini çoğaltıyor.

Bir başka sorun ise bu arayüzlerin cihazları yavaşlatabilmesi ve bunları kolaylıkla kapatmanın bir yolunun olmaması.

Tecrübeli Android kullanıcıları Custom ROM’la bu sorunların üstesinden gelecektir, ancak ortalama bir tüketici, sorunsuz bir cep telefonuna sahip olmak isteyecektir.

Apple, iPhone’u tanıttığından bu yana üreticilerin telefona bir yazılım yüklemesine izin vermiyor. Bu sayede cihazınız hep aynı hızda çalışıyor.

Zararlılar: McAfee, Android Market’teki zararlıların 2011’de yüzde 76 arttığını açıkladı. Masum görünen bu uygulamalar, cebinizdeki verileri çalabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorlar.