Hepsi Birer Teknoloji Harikasıydı ama…

Araştırma
Ne var ki hayatımızı kolaylaştırmak adına üretilen bu teknoloji ürünlerinin bazıları hemen popüler olup elden ele dolaşırken, bazıları da var ki beklediği ilgiyi hiç mi hiç görmüyor. Kimi fiyatını pah...
EMOJİLE

Ne var ki hayatımızı kolaylaştırmak adına üretilen bu teknoloji ürünlerinin bazıları hemen popüler olup elden ele dolaşırken, bazıları da var ki beklediği ilgiyi hiç mi hiç görmüyor.

Kimi fiyatını pahalı bulurken kimi de satın alacak kadar değerli bulmuyor. İşte marshable.com adlı sitenin derlediği bu ürünlerin bazıları…

Lazer disk: Yaklaşık 30 cm çapındaki bu lazer diskler, depolama kapasitesi oldukça yüksek olması sebebiyle tam bir dev DVD niteliğindeydi. Fakat raflarda yer alması kısa sürdü. Hayalet Süvari filmi, 2000 yılında bu formata taşınan son film oldu.

Zip sürücüsü: Bugünlerde sıkça kullanılan USB flash belleğe benzeyen zip sürücüsü, 90’lı yıllarda disketlerin yerini tutmuştu. Ancak orta kapasiteli olunca tarihin tozlu raflarında kaldı.

HD DVD: İlk HD DVD çalar, 2006’da ABD’de 600 dolar karşılığında piyasaya sürüldü. Ancak Sony tarafından geliştirilen optik disklerle rekabet edemedi.

Sony Rolly: Dans eden yumurta şeklindeki bu müzik çalar, sevimli bir ürüne benziyordu; fakat düşük depolama kapasitesi olması sebebiyle iPod’lar kadar dikkat çekmedi.

İnternet saati: Yıl 1998’i gösterdiğinde ünlü saat firması Swatch, dünyanın her yerinde zamanı eşitleyen ‘İnternet Saati’ni icat etti. Sınır, meridyen, yaz saati uygulamalarını ortadan kaldıran saat, gereksiz bulunarak tercih edilmedi.

Gizmondo: Japon teknoloji devi Sony’nin piyasaya sunduğu PSP oyun konsolunu andıran Gizmondo, oyun oynama, video çekme, müzik dinleme, mesaj atma gibi birçok özelliği bünyesinde barındırıyordu. Ancak fiyatının çok pahalı olması, onu da tutulmayan ürünler listesine dâhil etti.

Palm Foleo: Cep telefonlarını daha büyük ekranda kullanmak isteyenler için tasarlanan Palm Foleo, 2007’de piyasaya sürülerek teknoloji severlerin beğenisine sunuldu. İlgi çekmeyince de üretimi durduruldu.

İnternet parası: İnternet üzerinden alışveriş yaparken farklı bir ödeme biçimi olarak ortaya çıktı ama beklediği ilgiyi görmedi.

Tablet PC: Hantal ve ağır dizüstü bilgisayarın monitörünü çevirip, parmaklarınızla dokunarak bilgisayar kullanma fikri 2001’de pek de cazip gelmedi. Ta ki Apple, iPad’ı piyasaya çıkarana kadar.

Akıllı buzdolabı: ‘Buzdolabınız sütünüz azaldığında sizin yerinize internet üzerinden sipariş verebilecek’ cümlesi pek çok kişinin kulağına hoş gelse de, buna yatırım yapan şirketler yatırımlarının geri dönüşünü sağlayamadı.

Mobile ESPN: 37 ülkede yayın yapan dünyaca ünlü spor kanalı ESPN, 2006’da yalnızca kendi programlarını yayınlayacağı bir cihaz üretmeye karar verdi. Sonuç hüsran. Başarılı olsaydı her TV kanalı için ayrı bir cihaz taşıyacaktık.

Zaman