2012 Yılında Hangi Arabaları Göreceğiz?

Araştırma
2011 yılını geride bırakıyoruz. Araba piyasası oldukça değişti diyebiliriz. Euro 5 standartları, motor üreticilerini oldukça zorladı diyebiliriz. Emisyon ve motor gücü oranını en iyi tutturan firmalar...
EMOJİLE

2011 yılını geride bırakıyoruz. Araba piyasası oldukça değişti diyebiliriz. Euro 5 standartları, motor üreticilerini oldukça zorladı diyebiliriz. Emisyon ve motor gücü oranını en iyi tutturan firmalar, başarılı oldular.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Çoğu araba üreticisi motor hacimlerini küçültmeye başladı. Hem emisyon için hem de eknomik araba üretebilmek adına bu hamle zorunlu olmuştu. Özellikle Türkiye gibi motor hacmine göre vergi alınan ülkelerdekiler için oldukça iyi bir gelişme oldu. Artık 2.0 litre atmosferik performansını, 1.4 turbo motorlu arabalardan alabiliyoruz.

2011’de otomobil sekötründe en büyük gelişme ise elektrikli arabalar diyebiliriz. Özellikle 2011 yılında adını çok daha fazla duyar olduk daha da önemlisi artık satışa geçti geçilecek.

2012 için benim tahminlerim elektrikli araba satışları olmaya başlayacak ve satış rakamları özellikle ülkemizde artacak. Çünkü Renault başta olmak üzere ülkemizde elektrikli araçlardaki ÖTV avantajı ile dizel parasına elektrikli dizel Fluance fiyatına Elektrikli versiyonunu alabileceğiz.

Ayrıca Hybrid arabaların satışları ise artacak. Çünkü tek elektrikli motora sahip bir aracın menzil sıkıntısı oluyor. Bunu önlemek için dizel-elektrikli hybrid arabalar tasarlanacak. Bu sayede menzil artacak ve dizel motorun döndürdüğü lastikler, bataryaları şarj edecek.