Çocuğunuzun Beslenmesine Dikkat!

Çocuk
İşte size çocuğunuzun yemek seçimini etkilemenin yolları: Yiyecekler hakkında onunla konuşun: Çocukların çoğu ile yiyecekler hakkında tartışmak baştan kaybedilmiş dava olabilir. Sıklıkla, çocuklar bir...
EMOJİLE

İşte size çocuğunuzun yemek seçimini etkilemenin yolları:

Yiyecekler hakkında onunla konuşun: Çocukların çoğu ile yiyecekler hakkında tartışmak baştan kaybedilmiş dava olabilir. Sıklıkla, çocuklar bir şeyin tadının iyi olup olmadığını bilirken, içinde ne kadar kalori, şeker, tuz ve yağ olduğu konusunda çocuğunuza akıl vermelisiniz. Günde niçin bir şekerli gıda tüketmesi gerektiği gibi temel kuralları çocuğunuzla tartışmanız, farklı yiyecek grupları hakkında onları eğitmenize yardımcı olacak.

Sevdiği ve sevmediği yiyeceklere saygı gösterin: Çocuğunuzun damak zevkini değiştirmenin imkansız olduğunu söyleyen uzmanlar, bununla savaşmak yerine, çocuğunuzun hangi yemekleri sevdiğini ve sevmediğini gözönünde bulundurarak yemek seçimi yapmanızı öneriyor. Eğer çocuğunuz, tadı buruk olduğu için brokoli yemek istemiyorsa, tercih edeceği ve sevdiği başka sebzelerden pişirin.

Buzdolabınızı ve dolaplarınızı sağlıklı seçeneklerle doldurun: Evi meyve, sebze ve tam tahıllı gıdalarla doldurmak, çocuğunuzun doğru atıştırmalıkları seçmesini kolaylaştıracaktır. Mutfak masanızın üzerine meyve sepeti koymak da çocuğunuzun sağlıklı beslenmesine yardımcı olacaktır. Bunun gibi hilekar çözümler, çocuğunuzun yağlı patates cipsi ya da şekerlemeler yerine sağlıklı atıştırmalıklardan tüketme alışkanlığı kazanmasına yardımcı olacaktır.

Gizli kaloriler hakkında dikkatli olun: Bazı yiyecekler ve içecekler çocuklar için sağlıklı görünebilir, ancak gerçekte bunlar şeker, tuz ve yağla doludur. Enerji barları, yulaflı, meyveli kahvaltılık gevrekler ve meyve silindirleri bunlara iyi birer örnektir. Benzer şekilde meyveli yoğurt tüpleri, kalsiyum ile önemli vitaminler içeriyor, fakat aynı zamanda bunlara şeker de ekleniyor. Hazır aldığınız bu gıdalar yerine, evde bu atıştırmalıkları kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Örneğin, biraz donmuş meyve, biraz portakal suyunun içine biraz normal yoğurt ekleyerek yapabilirsiniz.

İlgi alanlarına başvurun: Her ne kadar çocuklar beslenmeyle ilgilenmese de, onların anlayacağı terimleri kullanarak onların ilgisini çekebilirsiniz. Eğer arabaya kötü benzin koyarsanız, arabanızın performansı iyi olmayacaktır. Benzer şekilde, çocuklarınızın sevdiği gıdaları düşünüp doğru ve sağlıklı yiyecekler vererek, onların enerjik olmasını sağlayabilirsiniz.

Dengeli beslenmesini sağlayın: Anne-babalar, çocukları çok fazla şekerleme yediğinde ya da fazla sebze ve meyve yemediğinde gereksiz bir şekilde onlara sert davranırlar. Çocuklara dengeli bir yemeğin nasıl olması gerektiği öğretilmeli. Evinizde ailece dengeli bir şekilde beslenirseniz, çocuğunuz da bunu öğrenecek ve bu şekilde beslenmeye alışacaktır.