Anne Adayları Jilelerden Kurtuldu

Moda
Üç-beş sene öncesine kadar, jileler hamile kadınların resmi üniforması gibiydi. Ama artık markalar, sezon trendlerini yansıtan, spordan günlük kıyafetlere, abiyeden ofis kıyafetlerine kadar uzanan old...
EMOJİLE

Üç-beş sene öncesine kadar, jileler hamile kadınların resmi üniforması gibiydi. Ama artık markalar, sezon trendlerini yansıtan, spordan günlük kıyafetlere, abiyeden ofis kıyafetlerine kadar uzanan oldukça zengin hamile koleksiyonları hazırlıyor.

Ünlü anne adaylarının stilleri bu koleksiyonların hazırlanmasında son derece etkili.

hamile kıyafetleriRüküş hamileler eskide kaldı

Reyhan Yazıcı  bu hafta bize anne kıyafetlerinden değil de anne adayı koleksiyonlarından bahdiyor. Şık alternatifler, günlük hayatı kolaylaştıran tasarımlar ve 9 ay boyunca kendiniz ile barışık olabileceğiniz kıyafetler anne olmaya hazırlananları bekliyor. 3-5 sene öncesine kadar hamilelerin standart üniforması olan jilelerin yerine moda renklerin, desenlerin, aksesuarların etkisi gözleniyor. Hamile kıyafeti hazırlayan markalar, sezon trendlerini yansıtan, spordan günlük kıyafetlere, abiyeden ofis kıyafetlerine kadar uzanan oldukça zengin hamile koleksiyonları hazırlıyorlar. Ünlü anne adaylarının stilleri bu özel koleksiyonların hazırlanmasında son derece etkili. Ne giydikleri, hangi kombinleri tercih ettikleri takip edilen ünlüler hamile modasında da büyük bir pazarın fark edilmesini sağladı. Şimdilerde anne adayları 9 ay boyunca hem kilo alıp hem de alıştığınız stil dışında giyinmek zorunda değil. O kadar çok seçim şansınız var ki… Hamilelerin rüküş olduğu dönemler çok gerilerde kaldı.

Slopet pantolon ve jile dışında farklı kumaş tercihlerini bulabileceğiniz elbiseler şıklığınızdan taviz vermeden 9 ayı geçirmenize olanak tanıyor. Farklı boy seçeneklerinde karşınıza çıkacak elbiselerin büzgüleri geçmişte alıştığımız robadan itibaren değil. Yaka kısmından hafif yumuşak büzgüler, çan kesimli elbiselere modern görünüm kazandırırken kullanılan baskılar dikkat çekiyor. Pastel renklerin hakim olduğu sezonda hamile kıyafetlerinde de pudra pembeler, maviler, leylak tonları, buz grileri, canlı oranjlar, nar çiçeklerinden ilham almış kırmızılar, bejler, kremler göz dolduruyor. Babet ayakkabılarla kombinleyebileceğiniz elbiseleri bazen taytlar bazen ise salaş, incecik örgülü hırkalar tamamlıyor.

hamile kıyafetleriTuniklerde kemer kullanabilirsiniz

Hamilelerin vazgeçilmez kıyafeti olan tuniklerde ise kemer kullanabilirsiniz. ‘Hamileler kemer kullanmaz’ demeyin ve karın altından takacağınız kalın kemerleri deneyin derim. Beğenmiyor olsak da artık gizlemek değil karın bölgesine dikkatleri çekmek moda olarak kabul görüyor. Bu görüntüdeki kıyafetleri çok beğenmediğimi hemen söylemek isterim. Onun yerine karın bölgesini gayet zekice gizlemek zarif anne adayı imajınızı destekleyecektir. Uzun kolyeler ise ısrarla tavsiye edeceğim aksesuarların başında geliyor. Hem karın bölgenizdeki fazlalığı kamufle edecek hem de şıklığınıza şıklık katacaksınız.

Pantolondan vazgeçmeyen anne adaylarındansanız herkesin üzerinde olan taytların yerine paçaya doğru daralan pantolonları deneyebilirsiniz. Böylece boyunuzu daha uzun gösterebilir ve konforunuzu artırabilirsiniz. Üzerine tercih edeceğiniz bluzunuz mutlaka asimetrik kesimli olsun, değilse bile broş ya da fular ile bu etkiyi kıyafetinizde oluşturabilirsiniz. İş hayatı aktif bir anne adayı iseniz tunik gömlekleri tercih edebilirsiniz. Koyu renklerdeki kumaş pantolonlarınıza kısa hırka ya da yelekleri ekleyebilirsiniz. Zarif aksesuarlar kullanmaktan çekinmeyin. Renkli fularlar, kol düğmeleri ise asil görünmenize yardımcı olacaktır.

Uzun fırfırlı emprime elbiseler, volanlı tunikler de anne adayları için oldukça ideal. Bunun yanı sıra uzun kat kat etekler ve düz tabanlı spor ayakkabılar daha dinamik görünmenizi sağlayacaktır.