Türk Kaleciden Tarihi Gol

Futbol
Şampiyonlar Ligi H Grubu‘nda son hafta mücadelesinde çok az 2. tur şansı bulunan milli kalecisi Sinan Bolat’ın kalesini koruduğu Standart Liege, Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmek is...
EMOJİLE

Şampiyonlar Ligi H Grubu‘nda son hafta mücadelesinde çok az 2. tur şansı bulunan milli kalecisi Sinan Bolat’ın kalesini koruduğu Standart Liege, Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmek isteyen Az Alkmaar’ı konuk etti.

İki takımın da kontrollü bir oyunu anlayışıyla başladığı karşılaşmada 42. dakikada konuk ekip öne geçti. Sol kanattan Pocognoli’nin ceza sahasına yaptığı ortada uygun durumdaki Lens, ayağının içiyle topu ağlara göndererek Az Alkmaar’ı avantajlı duruma geçirdi.

Liege, gol bolmak için rakip kaleye yaptığı atakları sıklaştırsa da son anlara Alkmaar, 1-0 üstün girdi. Konuk ekibin maçın son düdüğünü beklediği sırada Sinan Bolat, tarihi bir gole imza attı.

90+5. dakikada gol aramak için ileri çıkan Sinan, sağ kanattahn ceza sahasına ortalanan serbest vuruşta çok iyi yükseldi ve rakibine rağmen kafayla topu kalecinin uzanamayacağı noktaya gönderdi ve dengeleri değiştirdi.

Karşılaşma bu golle 1-1 sona ererken, Standart Liege bu tarihi golle puanını 5 yapıp grubu üçüncü sırada tamamladı ve Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme hakkını kazandı. Az Alkmaar ise 4 puanla sonuncu sırada yer aldı ve Avrupa macerasını tamamladı.

Stat: Sclessin, Liege

Hakem: Martin Atkinson (İngiltere)

Standart Liege: Sinan Bolat, Felipe (Dk. 85 Cyriac), Dalmat (Dk. 80 Traore), Mbokani, De Camargo, Mulemo, Camozzato, Sarr, Jovanovic, Nicaise, Witsel.

Az Alkmaar: Romero, Jaliens, Moreno, Pocognoli, Mendes da Silva, Lens (Dk. 71 Wernbloom), Schaars, El Hamdaoui (Dk. 90+1 Pelle), Dembele, Moisander, Holman (Dk. 46 Martens)

Goller: Dk. 42 Lens / Dk. 90 Sinan Bolat

Şampiyonlar Ligi’nde 2. Tura çıkanlar

Bordeaux, Bayern Münih, Manchester United,
CSKA Moskova, Real Madrid, Milan, Chelsea,
Porto, Fiorentina, Olympique Lyon, Barcelona,
Inter, Sevilla, Stuttgart, Arsenal, Olympiakos

UEFA AVRUPA LİGİ’NE GİDEN TAKIMLAR

Juventus, Wolfsburg, Marsilya, A.Madrid,
Liverpool, Rubin Kazan, U.Urziceni, S. Liege