Çocuklar Facebook’tan Kopamıyor

Araştırma
Bilindiği üzere 13 yaşından küçüklerin Facebook’ta bulunması kurallara aykırı. Ancak yapılan bir araştırma gösteriyor ki çocukları Facebook’tan uzak tutmak pek de mümkün değil. MinorMonito...
EMOJİLE

Bilindiği üzere 13 yaşından küçüklerin Facebook’ta bulunması kurallara aykırı. Ancak yapılan bir araştırma gösteriyor ki çocukları Facebook’tan uzak tutmak pek de mümkün değil.

MinorMonitor adlı bir firma tarafından 1000 aile dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre 13 yaşından küçük olup da Facebook’a giren çocukların %38’lik azımsanmayacak bir orana sahip olduğu ortaya çıktı. 6 yaşından küçük olup Facebook hesabı olanların sayısı ise 40.

Çocukları Facebook’ta olan ailelerin %74’ü durumdan endişe duyduklarını açıklarken, %56’lık kesim, cinsel saldırılardan endişe ediyor. %38’lik bir kısım pornografik içerikten endişe duyduklarını açıklarken %28 internet bağımlılığından, %15 uyuşturucuların bulunduğu içeriklerden ve %14 ise çocuklarının alkole özenmesinden endişe ediyor.

Ebeveynlerin yarısından fazlası çocuklarının Facebook hesabına giriş yaparak yaptıklarını takip ederken %25’lik bir grup ise çocuklarını arkadaş olarak ekleyerek Facebook eylemlerini denetlemeye çalışıyor. %17’lik bir grup ise hiç bir denetim uygulamıyor.

Yapılan araştırma, çocukların son derece düzenli sosyal medya kullanıcıları olduğunu da ortaya koydu. Facebook’ta her gün 1 saatten az geçirenler %33’lük bir kesime tekabül ederken 1-2 saat arasında süre geçirenler ise %37.1 ile en kalabalık grup. %16’lık bir grup ise Facebook’ta her gün 2-3 saat zaman geçiriyor.

ShiftDelete.Net