Google+ Facebook’u Oyunlarla Vuracak

İcat İnovasyon
Sosyal ağ dünyasındaki savaş giderek kızışmaya başladı. Kısa süre önce Twitter ve Facebook arasında süren çatışmalara çok güçlü bir rakip katıldı. Google’ın Plus adını verdiği sosyal ağ hizmeti ...
EMOJİLE

Sosyal ağ dünyasındaki savaş giderek kızışmaya başladı. Kısa süre önce Twitter ve Facebook arasında süren çatışmalara çok güçlü bir rakip katıldı. Google’ın Plus adını verdiği sosyal ağ hizmeti sadece 1 haftada 10 milyon beta kullanıcısına ulaşmış durumda.

Ancak Plus‘ın esas düşmanı olan Facebook’un geçtiğimiz ay 700 milyon aktif kullanıcısı duyurusu yapması nedeniyle, iki platformun şimdilik bir birlerine rakip olacağını söylemek zor.

Ne hızlı büyüme ne de Google adı Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg’i şimdiye kadar korkutmamıştı. Ancak, Google, Facebook‘u en güçlü olduğu noktadan vuracak. Facebook sıradan bir sosyal ağ olarak yayın hayatına devam ederken bir anda popüler olan flash oyunlarla birlikte kullanıcı sayısını artırmıştı.

Google’dan Çılgın Teklif!

Google geçtiğimiz hafta içerisinde en ünlü Facebook oyun yapımcılarına, kendilerine özel oyunlar geliştirmesi için teklifte bulundu. Üstelik Google, Facebook’u zor durumda bırakmak için ünlü oyun yapımcılarına daha fazla kâr fırsatı da sundu. Google+ için oyun geliştirecek yapımcılar, Google‘a daha az para ödeyecek, reklamlardan pay alacak ve daha çok kazanabilecek.

Google yavaş yavaş ünlü Facebook oyunlarının yapımcılarını kendi bünyesine katarsa yakın zamanda sosyal ağ savaşlarının seyri değişmiş olacak.

shiftdelete.net