Yaşlı Sürücü Bakın Nasıl Durduruldu!

Olaylar
Londra’nın doğusundaki Essex bölgesinde bir yoldaki göbeğe yanlış yönden giren Caroline Turner’ı durdurmak için üç polis arabası saatte 16 km. hızla yaşlı sürücünün peşine düştü. Takip sır...
EMOJİLE

Londra’nın doğusundaki Essex bölgesinde bir yoldaki göbeğe yanlış yönden giren Caroline Turner’ı durdurmak için üç polis arabası saatte 16 km. hızla yaşlı sürücünün peşine düştü.

Takip sırasında diğer sürücüler de zor durumda kaldı.

Polis 28 km. boyunca Caroline Turner’ın arabasını izledi ama 76 yaşındaki sürücü polis takibine kulak asmadı.

Caroline Turner, daha sonra yaptığı açıklamada, göbeğe yanlış girmesine yeterli aydınlatma olmamasının yolaçtığını söyledi.

"Polisler normal işlerini yapıyor, trafiğe göz kulak oluyor zannettim. Benim arabamla ilgisi olamaz diye düşündüm. Tamam, A133 yoluna yanlış yönden girmişim ama maalesef çok karanlık olduğu için şaşırmışım." dedi.

Polis taşıtlarının yanıp sönen mavi ışıklarını görmezden gelen Caroline Turner, bir saati aşkın bir süre sonra, bir polis görevlisinin Turner’ın arabasına paralel olarak yaklaşması ve cama tıklayıp durmasını istemesi üzerine, yaşlı sürücü arabasını durdurdu.

Dostlarını ziyaretten dödüğünü söyleyen Caroline Turner, evine kadarki 100 kilometrelik yolculuğu yapmasına izin verilmesi halinde, birilerinin ölümüne yol açabileceği kaygısıyla geceyi polis karakolunda geçirdi.

Bir yıl süreyle araba kullanmaktan men edilen Turner, ayrıca 160 sterline yakın para cezasına çarptırıldı.

Dikkatsiz araba kullandığını kabul eden Caroline Turner, bununla birlikte yaşadıklarının kendisini araba kullanmaktan caydırmayacağını ve ceza süresini tamamladıktan sonra yeniden sürücü sınavına girip arabasını kullanmaya devam edeceğini söyledi.

bbc.co