ABD Halkı Obama’yı Müslüman sanıyor

Olaylar
  Public Policy Polling isimli ABD’li araştırma firmasının Mississippi ve Alabama gibi eyaletlerde yaptığı anketlere göre halkın yüzde 52’si Obama’nın Müslüman olduğunu sanıyor....
EMOJİLE

 
Public Policy Polling isimli ABD’li araştırma firmasının Mississippi ve Alabama gibi eyaletlerde yaptığı anketlere göre halkın yüzde 52’si Obama’nın Müslüman olduğunu sanıyor. Ankete katılanlar en çok "Yeterince Hristiyan gözükmüyor, o halde Müslümandır" seçeneğini işaretlemiş.

Huffington Post’ın bir diğer araştırmasına göre ise ülke genelinde her 6 ABD vatandaşından 1’si Obama’yu Müslüman zannediyor.

Siyasi rakiplerinin ısrarı üzerine Obama’nın doğum sertifikasını yayınlaması, komplo teorisyenleri tatmin etmedi zira hemen bu sertifikanın sahte olduğunu duyurdular.

Bu görüşü savunan siyasi yorumcular daha çok sağ seçmenlere hitap eden FoxNews gibi haber kanallarında Obama’nın bir adının da “Hüseyin” olmasının onun Müslüman olduğuna dair yeterince kanıt olduğunu gösterdiğini söylüyorlar. Hatta bazıları daha da ileri gidip Kenya’lı ailesinden dolayı çocukken Obama’nın medrese eğitimi aldığını öne sürüyorlar.

Bir sonraki seçimde de bu konu Obama’nın başını ağrıtmaya devam edecek gibi.

Rotahaber